Kirjoittaja: Henna

Syksyn 2021 tuotteiden saatavuudesta

Kauppamme on auki syyskuussa joka torstai klo 15-18 ja tarvittaessa sopimuksen mukaan muutoinkin. Laittakaa meille viestiä ja sovitaan milloin tulemme avaamaan kauppaa, jos torstait ei sovi.

Vastaamme kaikkiin viesteihin, mutta vastauksissa voi olla hieman viivästystä. Lähetämme kaikki tilaukset eteenpäin pääsääntöisesti aukioloaikojemme mukaan, välillä myös useammin.

Tuotteiden saatavuus on yhä hankalaa koronatilanteesta johtuen. 
Yle kirjoitti artikkelin, jossa tutkaillaan pyöräilykauppojen tilannetta varaosien puutteessa.

Esimerkiksi uusien pleittien ja luistimien tilaaminen on parhaimmillaankin monen kuukauden prosessi. Arvioimme aina tapauskohtaisesti jokaista tilausta tässä epävarmassa tilanteessa. Mikäli haluatte tilata luistimet, niin laittakaa meille viestiä ja katsotaan tilannetta yhdessä! Esimerkiksi tällä hetkellä emme pysty tilaamaan pleittejä

Meille on tulossa varastontäydenyksenä mm. S1-kypäriä ja ulkorullia, joiden saapumisesta ilmoittelemme toivottavasti pian!
Autamme kaikissa luisteluun liittyvissä pulmissa, joten viestittäkää meille kysymyksenne!

Aurinko paistaa ja luistelukausi jatkuu hiekoitushiekan tai lumen tuloon asti!
Nähdään kaupalla!

Henna / Jam in the Box

Jaa roller derbyn ilosanomaa:

Ostoskorisi on tyhjä

Toimitusehdot

Toimitusehdot

Toimitus

Tilaukset pyritään lähettämään mahdollisimman pian, mutta viimeistään viiden arkipäivän kuluessa. Toimitusaika Postin kuljetusaikataulun mukaisesti. Jos toimituksella on kiire, ilmaisethan sen tilauksen yhteydessä niin me yritämme parhaamme mukaan saamaan paketin sinulle mahdollisimman ripeästi. 

Nouto onnistuu aukioloaikojen puitteissa kivijalkaliikkeestä, muutoin sovittaessa.
Jam in the Box
Vaasankatu 6 LH 1
00500 Helsinki

Maksutavat

Nordea
Osuuspankki
Sampopankki
Tapiola
Säästöpankki
S-pankki
Aktia
DanskeBank

Klarna Lasku (palvelun tarjoajan ehtojen mukaan)

Klarna Tili (palvelun tarjoajan ehtojen mukaan)

Asiakaspalautukset

Kaikissa myymissämme tuotteissa on neljäntoista (14) päivän palautusoikeus. Palautuksen postikulut maksaa asiakas. Mikäli kyseessä on vaihto toiseen tuotteeseen, uuden tuotteen postituskulut tulevat ostajalle maksettaviksi.
Muistathan, että tuotteen tulee olla käyttämätön ja täysin uutta vastaavassa kunnossa ja alkuperäispakkauksessaan. Ennen palautusta ota meihin yhteyttä sähköpostitse.

Tilapäisesti loppunut tuote

Jos tuote on päässyt tilapäisesti loppumaan, pyrimme tilaamaan tuotetta lisää, poikkeuksena kuitenkin alennusmyynnissä olevat ja/tai poistuvat tuotteet. Ilmoita kiinnostuksestasi loppunutta tuotetta kohtaan sähköpostitse tai puhelimitse.